Parasta nuorisotyössä

Tuttuni monesti ihmettelevät intoani vapaaehtoistyötä kohtaan: "Ethän sinä saa sieltä mitään". Todellisuudessa vapaaehtoistyö antaa todella paljon. Yksi sen parhaimmista puolista on tutustua erilaisiin ihmisiin ympäri maailman.

Erityisesti mieleeni on painunut erään hyvän ystäväni tapaaminen ensimmäistä kertaa. Osallistuimme molemmat nuorisovaihtoon Ranskassa vuonna 2014. Hän on venäläinen, joten tulimme erilaisista kulttuureista. Emme aluksi pitäneet toisistamme laisinkaan. Hän ”ignorasi” minut täysin, ja ehdinkin jo perustaa oman mielipiteeni hänestä.

Yhtenä iltana hän kuitenkin osoitti todellisen luonteensa olemalla läsnä erittäin vaikealla hetkellä, kun ketään muuta ei kiinnostanut. Siitä alkoi meidän ystävyytemme. Tätä nykyä hän on yksi parhaimmista ystävistäni, ja hänen puoleensa voin aina kääntyä. Hänen seurassaan saan olla oma itseni.

Tämän opetus on, että älä tuomitse, jos et tunne! :)


Karoliina Airas


-----------


Parasta nuorisotyössä on tavata erilaisia ihmisiä erilaisista ympäristöistä. On ihmeellistä, jos pystyy vaikuttamaan toisen ihmisen elämään positiivisella tavalla. Vielä ihmeellisempää on, miten joku ihminen voi vaikuttaa juuri minun elämääni. Kaikesta voi oppia ja kasvaa ihmisenä.


Karoliina Airas


Kuvassa Nuoperin esite, jolla etsittiin vapaaehtoisuudesta kertovia tarinoita vuonna 2011.