Todellaki teini!

Nyt myö ollaan jo viistoistavuotisia! Ja savon murre on kuulomma seksikkäintä mitä immeiset Suomen muassa tietää. Sen kunniaksi pittää kai sannoo hölökynkölökyn. Ihan ittellemme!

Niin se vain on aika vierähtänyt, Minna on ollut mukana neljätoista vuotta ja ja Terhi kymmenen. Poiskaan ei olla osattu lähteä. Mitäs näkyvää me ollaan saatu aikaiseksi? Kolmetoista julkaisua, 10-vuotistoimintakertomus, yksi CD-Rom, 63 hyllymetriä arkistoaineistoa, satoja valokuvia talteen, runsaasti av-aineistoa, erityisesti herkullisia työelämähaastatteluja!, seminaareja, sessioita, työpajoja ja muita häppeninkejä järjestetty ja niihin myös itse osallistuttu. Muutettu ihan vaan pari kertaa, opeteltu muutamat arkistointiohjeet, suunniteltu, ideoitu, höpötetty, matkustettu, itketty ja naurettu.

Näin 15-vuotiaana z-sukupolven edustajana Nuoperilla on työn alla esitellä eri sukupolvien ajatuksia nuorisotyöstä ja asenteista maailmaa kohtaan. Uutta juhlavuoden julkaisua siis pukkaa. Ja arkistokin kehittyy, liitämme tarinoita lahjoitettuihin aineistoihin ja näin niin työelämähaastattelut kuin vhs-videot löytävät paremmin toisensa ja Nuoperin arkiston käytettävyys paranee. Ja varmaan edessä on myös osaamiskeskukseksikin hakeminen. Ihan pikku juttuja siis. Z-sukupolvelaisena voisi sanoa, että haasteita riittää tiimityön merkeissä. Kyl tää vaan nii pal hiano tyä o!


Nuoperin Minna ja Terhi


Kuvassa esimakua tulevan kirjamme kuvituksesta, jonka taikoo meille sarjakuvantekijä Kris Keränen.