Kehitys kehittyy!

Opetus- ja kulttuuriministeriö nimitti syksyllä 2010 kolmetoista valtakunnallista nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskusta. Ja Nuoperi on yksi niistä! Vähänkö me oltiin onnellisia ja hämillämme saamastamme uudesta tittelistä. Varsin sekalainen sakki tuo kolmentoista porukka on ja hämmennystä aiheutti varmasti myös muille kuin meille, että mitä tämä kunnianosoitus nyt sitten oikein pitää sisällään, juuri erilaisuudestamme johtuen.

Kyllähän se on tässä vajaan kymmenen vuoden aikana pikku hiljaa selvinnyt mitä PAKEt tekevät. Tiivistetysti voisi sanoa, että kaikkea mikä nuorisotyöhön kuuluu. Meille itsellemme nimitys on tuonut varmuutta tulevasta, on merkki arvostuksesta ja tietysti tuonut lisää paperitöitä. Mutta ennen kaikkea on taas tutustunut uusiin ihmisiin ja nuorisotyön toimintoihin: Avarttiin, sirkukseen, Preventiimiin, tiedotukseen, Verkeeseen, nuorisokeskuksiin…

Nyt palvelu- ja kehittämiskeskuksia ollaan hautaamassa ja tilalle tulevat osaamiskeskukset. Hämmennys yltyy. Mitähän tämä titteli tuo tullessaan jos/kun sellaisen saa? Vielä ennättää paistatella hetken PAKEna!


Nuoperin Minna ja Terhi


Kuvassa Nuoperin 10-vuotisjuhlaseminaarin mainos vuodelta 2012.