Ajankohtaista

Nuoperin kuulumisia vuodelta 2023


Nuoperin vuosi 2023 oli vauhdikas ja täynnä monenlaista kiinnostavaa tekemistä ja mukavia tapaamisia.

  • Uuteen Nuoperin työhuoneeseen A282 Arcanum-rakennuksen toiseen kerrokseen saatiin tammikuun lopulla kalusteet ja pystyimme asettumaan taloksi. Isot ikkunat tuovat mukavasti valoa!
  • Jatkoimme 20-vuotisjuhlaseminaaristamme tutun eetos-aiheen käsittelyä työnimellä ”Mikä nuorisotyön eetoksessa kantaa läpi elämän?” Onnistuimme tavoittamaan kymmenen vuoden takaisessa nykydokumentointiprojektissamme mukana olleita työpäiväkirjojen kirjoittajia ja saimme kuulla, mitä he nyt ajattelevat silloisista mietteistään ja mikä työelämässä on muuttunut.
  • Varsinais-Suomen alueellisen vastuumuseon kanssa neuvoteltiin mahdollisuudesta saada Nuoperin valokuvakokoelmat mukaan AINA-kokoelmanhallintajärjestelmään ja yleisön tavoitettaviksi. Toukokuun lopulla allekirjoitimme asiasta sopimuksen. Nuoperin valokuvakokoelman uudelleen järjestämisen ja luetteloimisen jälkeen kuvia päästiin syksyllä tallentamaan Ainaan ja sitä kautta valtakunnalliseen finna.fi-hakupalveluun. Vuoden 2023 lopussa Nuoperin valokuvia löytyi Ainasta ja Finnasta jo lähes 1400, ja tallentaminen jatkuu.
  • Suurin Nuoperin saama lahjoitus tänä vuonna oli Nuorisotutkimusseuran 10–15 hyllymetrin seulomaton asiakirjalahjoitus, joka sisältää seuran aiempien tutkimusjohtajien aineistoa seuran perustamisesta 2000-luvulle.
  • Harjoittelijamme Anu jatkoi Nuorisoperinteen keskusarkistossa Turun kaupunginarkistossa säilytettävän asiakirja-aineiston digitoimista.
  • Toukokuussa Nuoperi oli mukana Nuorisotyön senioreiden järjestämällä vierailulla Kotkaan. Seminaarin lisäksi juhlimme Kotkan 70 vuotista nuorisotalotoimintaa ja onnittelimme Kotkan entistä nuorisotoimenjohtajaa, ystäväämme Väinö Sinervoa, hänen täyttäessään kunnioitettavat 95 vuotta.
  • Vuoden 2023 tapaamiset, kokoukset ja seminaarit keskittyivät Turun yliopiston omiin muutosohjelmiin ja juhlatapahtumiin, mutta osallistuimme myös mm. Nuorisotyöviikon etätapahtumiin ja NUORI2023-tapahtumaan Jyväskylässä.
  • Nuoperin verkkosivuilla on kuukausittain keskimäärin 800 kävijää. Aineistokyselyjä tuli ennätysmäärä ympäri Suomen mm. Ota yhteyttä -lomakkeella.

Takaisin